Obra d'Edward Robert Hughes (1851-1914), pintor anglès (1)
Parlem de Pintura...
Edward Robert HughesRWS (5 de novembre de 1851 - St Albans, 23 d'abril de 1914) va ser un pintor anglès d'influència prerafaelita. Nebot Arthur Hughes, va estudiar amb William Holman Hunt. Va treballar principalment l'aquarel·la i per aquest motiu va formar part, des del 1891, de la Royal Watercolour Society. De perfil perfeccionista, la seva tècnica va ser ambiciosa al llarg de la seva vida. Abans de pintar una obra es documentava amb rigor per tal de fer-la a consciència i amb la suficient acadèmia per poder-la exposar. Algunes de les seves obres més conegudes van ser Midsummer Eve (1908) i Night With Her Train of Stars (1912). La majoria de les seves obres es poden trobar en col·leccions públiques i en museus anglesos. Va morir l'abril del 1914.
Font: En català: No disponible - En castellano: Edward Robert Hughes (1851-1914) - In english: Edward Robert Hughes (1851-1914) - Altres: Edward Robert Hughes (1851-1914)
Parlem de Música...
Font: En català: No disponible - En castellano: Samuel Sebastian Wesley (1810-1876) - In english: Samuel Sebastian Wesley (1810-1876) - Altres: Samuel Sebastian Wesley (1810-1876)
Parlem amb veu pròpia...
Avui, i ja que amb anterioritat hem tractat a Charles Wesley i a Samuel Wesley, ens fixarem en la tercera generació d'aquesta eminent i il·lustre família anglesa per a recuperar alguns dels himnes litúrgics i peces d'orgue característiques de l'anglès. Els Anthems (himnes) que Wesley va escriure tenien certa llibertat en el text, és a dir, Wesley partia de les sagrades escriptures però tenia la possibilitat de modificar, alterar o fins i tot reescriure alguns versos per adaptar-los millor a la música. D'aquesta forma Wesley estructurava els himnes al seu gust afegint parts d'harmonia més fidel al seu estil i ometen passatges més superficials o que poguessin desdibuixar el conjunt. En definitiva, és possible que adaptés el text a una música prèviament ja escrita per ell mateix. El seu immediat referent, tot i tenir una família musical en la que inspirar-se, va ser, sens dubte, el gran mestre Henry Purcell. Com aquest, la seva música d'església parteix sovint de models de caràcter més popular o secular i no tant de la rigidesa religiosa. Del recull dels himnes que podem trobar en aquesta edició monogràfica, n'escoltarem dos: Ascribe unto the Lord (1851) i Thou wilt keep him in perfect peace per a cor (de veus blanques en aquesta interpretació) i orgue. Entre mig, escoltarem la Choral Song and Fugue per a orgue. Els Wesley, tot i ser desconeguts a casa nostra, ja formen part inesperadament de la nostra gran família musical. Bona diada de Sant Jordi!
Gaudiu i compartiu!
Informació addicional...
THECLASSICALSHOP: Wesley: Anthems